Udruga “Dodir prirode” u sklopu škole trčanja “RaN 047” organizira predavanje o prehrani sportaša, koje će se održati 04.02.2017. u 17 h u Sportskoj dvorani na 1. katu. Predavanje će voditi dr.sc. Bojan Matijević, prof. v.š.
Svaki sportaš, u našem slučaju trkač, prema svojim željama i ciljevima bira vrstu i intenzitet treninga kako bi postigao maksimalnu fizičku spremnost. Uz plan treninga trkači moraju imati i program prehrane jer hrana treba zadovoljiti nutritivne potrebe tijekom treninga, natjecanja i oporavka.
Odnosno, hrana treba osigurati dovoljno energije i zadovoljiti potrebe za esencijalnim nutrijentima. Sportaši u načelu imaju jednaka znanja o prehrani kao i opća populacija, a ona su najčešće nedovoljna i neadekvatna. Stoga je cilj ovog predavanja opisati i istaknuti važnost i značaj pravilne prehrane za očuvanje zdravlja i sportsku izvedbu kod trkača natjecatelja i rekreativaca. Predavanje će opisati osnovne sastojke hrane, potrebe trkača za energijom, nadopunu energetskih zaliha (refuelling), hidraciju organizma te suvremene prehrambene trendove trkača.
Predavanje je besplatno i otvoreno je za sve zainteresirane.

Komentiraj

komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.