Protekli vikend članovi  Sportske udruge i Škole trčanja “RaN 047” bili su vrlo aktivni po utrkama u Hrvatskoj i šire. U subotu bio je već tradicionalni Zagorje trek koje je ugostio oko 700 trkača na tri staze – light (8 km), active (16 km) i challenger (28 km). Kako treking ne bi bio treking da se bar malo ne zaluta Damir Matan je Challenger stazu produžio za 7-8 km, te tako završio ukupno 22. za 4 sata i 46 minuta.

Damir: “Ove godine je najduža staza bila orijentacijski možda najteža dosada – i pojedine kontrolne točke je bilo izuzetno teško pronaći!! A kakva je bila staza, nakon što je prethodni dan cijeli bio kišovit,probajte si predočit . Ovakav tip staze je (doslovce) noćna mora za cestovne trkače, pa čak i za planinske trkače koji nisu vični orijentaciji!!”

Video uradak kako je bilo možete pogledati OVDJE

Nedjelja je bila u prije svega humanitarnom znaku. 11 polaznika i polaznica Škole trčanja i udruge “RaN 047” sudjelovalo je na humanitarnoj utrci “Wings for life”.

© Tomislav Može
Ove godine 8000 ljudi startalo je danas u 13 sati u istom trenutku kada i još 24 zemlje, a cilj zbog kojeg su došli u Zadar ostvarili su i prije nego je truba dala znak za start. Trčalo se za one koji to ne mogu, a za istraživanja leđne moždine prikupljeno je nevjerojatnih 6,8 milijuna eura.
Ovogodišnji pobjednik je Robert Radojković koji je otrčao i rekord staze – 65 km.
RaN 047 – cure – otrčale su između 10 km i 13 km. Gajo Dojčinović 21.20 km. Bravo za sve 🙂

 

U nedjelju je bila i utrka u Gornjoj Stubici – 3. Gornjostubički cener – Spomen utrka Rudolf Perešin 2017. Svi natjecatelji su nakon utrke mogu prisustvovati na poznatoj manifestaciji: „XX. Susreti za Rudija 2017.“ posvećeno Rudolfu Perešin koji je heroj Domovinskog rata, rođen u Gornjoj Stubici. Tijekom cijelog dana odvijale su se razne kulturno sportske manifestacije, aero miting sa preletima mig-a, raznih letjelica i padobranaca, te veliki vatromet u večernjim satima.
Staza utrke je poprilično valovita sa dužim uzbrdicama, dužine 10 km. Gabrijela Šalković bila je ukupno 2. sa vremenom 43 minute, a Ana Marija Kovačević koja je članica Škole trčanja od 3. mjeseca stazu je pretrčala za 50 min. Bravo i svaka čast 🙂

Komentiraj

komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.