Nakon odmora, kupanja, sunca, mora i svega što ide uz ljeto vrijeme je da krenemo u nove trkačke i hodačke pohode…

Škola trčanja i nordijskog hodanja “RaN 047” ide dalje, a startamo 01.09.2017. petak- atletski, Korana u 19.30h.

Postava voditelja ostaje ista: trkačke skupine vode Gabrijela Šalković, Antonio Pintur, Goran Stanojević i Damir Matan, a nordijsko hodanje vode Tanja Vojnić i Jadranka Stipetić.  Jogu će i dalje provoditi Goran Majetić-instruktor joge. Glavni trener i voditelj projekta je mag. cin. Mladen Budinšćak .

O voditeljima trčanja:

Glavni voditelj i trener programa koji se provodi je mag. cin. Mladen Budinšćak koji iza sebe ima veliko iskustvo u provođenju istih i sličnih programa, te je licencirani trener nordijskog hodanja. Završio je Kineziološki fakultet te je u sportu cijeli život. Organizator je utrka, liga te raznih sportskih manifestacija. Projekte koje provodi možete vidjeti na web stranici jastrebextreme.hr.

Svi voditelji su osobe s vrlo dugim sportskim iskustvom u različitim sportskim granama.

Gabrijela Šalković trčanjem se bavi još od djetinjstva, a aktivno zadnjih 11 godina. Kao veteranka ima odličan rezultat maratona (42 km-3h 23 min) s kojim je u Karlovačkoj županiji u veteranskoj skupini najbolja.  Ove godine pobjedila je na glavnoj utrci u gradu Karlovcu – 5. Karlovački cener. Uz trčanje također se bavi i biciklizmom, duatlonom, trail trčanjem, a kad se nađe vremena rekreacijski planinari. Uz niz ukupnih prvih mjesta i pobjeda po kategorijama dobila je i nagradu Karlovačke športske zajednice i Karlovačke županije za djelatnicu 2015. godine.

Antonio Pintur također je cijeli život u sportu, preko nogometa do trčanja u kojem je ostvario zapažene rezultate te je bio najbolji trkač vrlo jakog hrvatskog atletskog kluba “Maksimir”. Nakon operacije kuka vraća se trčanju. Osobni trener je mnogim hrvatskim trkačima i trkačicama koji su ostvarili sa njegovim trenizima odlične rezultate (npr. Dubravka Mesec – maraton 2:54, a polumaraton 1:22.30.) Antonio je i guru za tenisice 😉

Goran Stanojević dugogodišnji sudac baseball-a, nordijski hodač, trail trkač, cestu trči ali ne voli 🙂 dugoprugaš. Ove godine ima odlični rezultat brdskog polumaratona, te je trčao izuzetno zahtjevnu utrku od 109 km. U svojoj starosnoj kategoriji je na postolju. Uz to shiatsu majstor, a za svaku boljku ima lijek..naravno iz prirode 🙂

Damir Matan – 40 godina u sportu borilačkih vještina, zadnjih 11 godina trail i cestovni trkač, dugoprugaš, planinar.. ove godine okrenuo se više trail utrkama i šumi, te je trenutno na vodećim pozicijama u svojoj kategoriji u Kontinentrail ligi i Treking ligi. Damir će ovu zimu biti rijeđe sa nama na treninzima, ali kad got bude mogao doći će.

 

Svi znamo da je baviti se sportom temelj zdravog života. Danas, zbog užurbanog načina života, dosta je teško sam se pokrenuti. Škola “RaN 047” ima cilj okupiti odrasle te ih potaknuti zajedničkim treninzima i druženjima na kvalitetniji, tj. zdraviji život. Bavljenje sportom, kod nas konkretno trčanjem i nordijskim hodanjem, djeluje pozitivno ne samo na fizički izgled već i na smanjenje stresa, stvara se i usvaja zdrava životna navika, postajemo zadovoljniji, razvijamo opću snagu, a neki se odluče i na natjecanja. Mnogi znaju reći da od kada trče su mirniji, zadovoljniji.. Imati cilj, družiti se sa ljudima koji razmišljaju isto,  raditi dobro za svoje zdravlje je neprocjenjivo… Naša škola do sada je okupila preko 100 polaznika, a stalnih nas je oko 40… Trčimo i hodamo pokraj naših karlovačkih rijeka, po parkovima, šumi… Super smo ekipa 🙂

Nordic walking ili nordijsko hodanje je oblik kineziološke aktivnosti koji je u zapadnoj Europi poznat već nekoliko godina. S tom aktivnošću utječemo na aktiviranje mišića cijelog tijela. Osim toga, sa štapovima (specijalno konstruiranim) moguće je provoditi i vježbe za razvoj snage, kao i stretching. S ovakvim načinom hodanja intenzitet rada je na razini koja omogućuje maksimalno korištenje masti u treningu, uz istovremeno jačanje ramenog pojasa, ruku i trupa. Rezultati istraživanja u skandinavskim zemljama ukazuju na činjenicu da je nordijsko hodanje 40 do 50% učinkovitije od hodanja bez štapova.

Jesen i zima imaju svoje čari.

Ovako je bilo prošlu jesen

Plan jesensko-zimskog dijela za početnike je da steknu kondiciju pravilnim trenizima prilagođeno njihovim mogućnostima.

Plan za sadašnje polaznike – cilj je Ljubljanski polumaraton i utrka na 10 km, te Krapinski cener početkom 12.og mjeseca te ćemo u skladu sa time i provoditi plan treninga. Ostali koji ne idu trenirati će u grupi po svojim mogućnostima.

S obzirom da imamo pred sobom veliki cilj, grupe ćemo po njemu i formirati. Sve detalje ćete dobiti na prvom treningu u petak 01.09.2017.

Članarina:  100,00 kn/mj.  Bračni parovi i obitelj iz istog kućanstva 80,00 kn/mj.

Treninzi su namjenjeni svim punoljetnim osobama.

Svi koji su voljni sa nama započeti trenirati trčanje ili nordijsko hodanje neka ispune prijavni obrazac. Sve obavijesti o terminima treninga i detaljima pratite na našoj web stranici Udruge i na Facebook stranici Oni koji su upisani ne moraju ispunjavati prijavni obrazac.

Komentiraj

komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.