Jučer je održana zadnja utrka Poniq trail u sklopu EGS KontinenTrail lige koja je započela u proljeće i imala je ukupno 5 utrka u ligi. RaN 047 sudjelovao je na svih 5 utrka u raznim kombinacijama. Od ukupno 5 utrka bodovale su se četiri, a za ekipni plasman svih pet. 

Poniq trail je imala dvije staze – kratka 15 km, a duga 25 km. Ranovci i Ranovke trčali su kratku stazu, no zbog velikog propusta organizatora prvi natjecatelji, njih cca 30 na kratkoj stazi, uključujući Šalković, Car i Matan skrenuli su krivo, te završili utrku sa 20.5 km i naravno dalekim ukupnim plasmanom. Propust je zaista od organizatora bio veliki i na svim utrka do sada na kojima smo se natjecali tako nešto se nije desilo. Organizator je priznao grešku, no Šalković je ukupno prvo mjesto izgubila, kao i dvije cure koje bi također bile u ukupnom poretku. Mnogim trkačima ova utrka je bila bitna zbog pozicije i bodovanja jer im je bila četvrta i ovisio im je plasman upravo o toj utrci. Izuzetno veliki propust organizatora, odrađeno vrlo neprofesionalno…

Rezultati koji su postignuti na toj utrci stoga nisu realni.

Kako je to bila zadnja utrka u ligi bilo je i proglašenje najboljih ukupno na EGS KontinenTrail ligi. Naši rezultati:

Ekipno: u ukupnom poretku 4. od 15 ekipa

  • Gabrijela Šalković – ukupno 1. žena sa odrađenih svih 5 kola lige
  • Silvio Car – ukupno 1. u svojoj starosnoj kategoriji – odrađenih svih 5 kola lige
  • Damir Matan – ukupno 2. u svojoj starosnoj kategoriji – odrađenih 4 kola utrke
  • Jadranka Belavić – ukupno 2. u svojoj starosnoj kategoriji – odrađenih 4 kola lige
  • Goran Stanojević – ukupno 2. u svojoj starosnoj kategoriji  – odrađena 2 kola duge staze

 

 

Jučer je također održana Memorijalna utrka u spomen 17 poginulih pripadnika 129. brigade HV. 17 km za 17 poginulih pripadnika hrvatske vojske. Na utrci je sudjelovalo oko 100 trkača, a Antonio Pintur zauzeo je ukupno 6. mjesto sa vemenom od 1h 10 min i 24 sec. 8. je bio Mladen Lišnjić – 1h 11 min. Na utrci od RaNovaca sudjelovali su još Vedran i Klementina Gerovac.

 

 

Danas je započela Zimska brdska liga Japetić koja će ove godine imati 10 kola svake druge nedjelje. Liga ima dugu stazu od 11.3 km i kratku stazu od 2.7 km. Danas su Ranovci trčali dugu stazu, a neki i prvi puta. Trčali su Mladen Lišnjić (59 min), Nikola Gržan (prvi put – 1h 11 min) Ivana Želježnjak (prvi put – 1h 12 min) Ana i Ivica Sudac (prvi put – 1h 30 min) i Sanja Švajcer (prvi put – 1h 50 min).

 

 

Danas je bila i utrka noćni ZG10 na kojoj je nastupilo 2.193 trkača, a trčalo se ulicama Zagreba. Zoran Vučković otrčao je utrku za 41.21 min i osvojio 3. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji. Emil Brnardić imao je vrijeme 49.34 min i 19. u svojoj kategoriji. Darinka Vučković trčala je 53.23 min te je bila 16. u svojoj starosnoj kategoriji, a Dobriša Adamec otrčao je za 1.03 min te je zauzeo 43. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji.

 

Komentiraj

komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.