Zagrebački polumaraton cestovna je atletska utrka ukupne duljine 21,098m. Utrka se sastoji od dva istovjetna kruga u duljini od 10.549m. Start i cilj nalaze se na istom mjestu ispred Nacionalne knjižnice. Uz kontrolnu točku na završetku kruga, dodatna dvije kontrolne točke nalaze se na najudaljenijim dijelovima staze – okretištima ispred pješačkog mosta i Bundeku. Vrijeme je bilo prohladno i puhao je dosta jaki vjetar.

Ova utrka bila je ciljana RaN-ovcima za početni dio sezone i za nju su se spremali u zimskom periodu, tj. bazi. Neke cure nisu nastupile iako su odradile veliku većinu zadanih treninga no bile su spriječene zbog bolesti. Sezona je duga i utrka ima još puno tako da će biti prilike otrčati 21 km. 🙂

Na polumaratonu najbolja od cura  bila je Željka Cunić koja je stazu pretrčala za 1h 42 min. Željka se time plasirala na 8. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji.  Marina Pribanić otrčala je svoje najbolje vrijeme 1h 57 min. Darinka Vučković 1h 59 min.

 

Prvi puta na polumaraton išle su Klementina Gerovac i Ana Grubješić i zajedno su ušle u cilj sa vremenom od 2h i 15 min. Moram naglasiti da su cure otrčale utrku u negativ splitu što je izuzetno odlično. 🙂

Od muških utrku je otrčao Vedran Gerovac u vremenu od 1h 53 min, a Zoran Vučković je nažalost zbog ozljede morao odustati.

Utrka na 5km cestovna je atletska utrka ukupne duljine 5.000m. Utrka se sastoji od jednog kruga duljine 5km. Start i cilj nalaze se na istom mjestu. Kontrolna točka nalazi se na najudaljenijoj točki kod Avenije Dubrovnik.

Na utrci od 5 km trčale su Ivana Pavlaković sa vremenom 33.13 min i Ivana Radović kao 4. u svojoj starosnoj kategoriji sa vremenom od 26.12 min.

 

Komentiraj

komentari