Kao što znate, želim pomoći svima u RaN 047 (koji žele) da pomaknu svoje granice.

Željka je htjela da probamo istrčati njezin PB u polumaratonu i odlučili smo se to napraviti danas. Vrijeme je bilo relativno dobro (donekle suho i hladno, – 1*C). Željka je naša ponajbolja trkačica i s obzirom da je njezin dosadašnji PB iznosio 1:37:25 h, znao sam da ona danas ima sposobnosti u najgorem slučaju popraviti PB.

Sam “trk” je tekao ovako (glatko):

Prvih 8 km sam “ispipavao” njezino stanje i držali smo prosječan tempo od 4:35 min/km.
Potom smo neznatno pojačali i na pola staze (10.55 km) smo bili na prosjeku 4:33 min/km što je značilo rezultat od oko 1:36:00 h.

Nakon 2/3 staze smo već bili na prosjeku od 4:32 min/km i s obzirom da je ona bila u odličnom stanju, znao sam da je realno da probamo na kraju rezultat spustiti ispod 1:35:00 h. Nastavili smo držati tempo malo ispod 4:30 min/km i uoči zadnja 2 km smo bili na prosjeku od 4:30 min/km i to je značilo rezultat od par sekundi ispod 1:35 h. To nas je ohrabrilo i do kraja smo još malo pojačali i svi ciljevi su ostvareni (PB, rez. ispod 1:35:00 h i prosječan tempo ispod 4:30 min/km).

Čestitke fenomenalnoj Željki. Znam koliko voli trčanje i iskreno mi je drago da sam joj mogao koliko toliko pomoći. Ovaj rezultat je NJEZIN, a ja sam bio tek podrška. Mislim da je danas imala prostora i za oko 1 min brži rezultat, ali to je ostavila za 2021. i neki službeni polumaraton. Ona je druga žena u našem klubu koja je ikada istrčala polumaraton ispod 1:35 h (1. je naravno naša Gabrijela Šalković).

Nadam se da će ova naša današnja avantura poslužiti kao motivacija i drugima jer svi vi možete dosta bolje, ma koliko god dobri bili.
Svaki motiv je u redu i naravno da ne mora svatko ganjati osobne rekorde, ali iz iskustva znam koliko to može motivirajuće djelovati na trkača.
Više detalja možete vidjeti u slikama ispod 🙂

Komentiraj

komentari