U izvrsnoj organizaciji AK Varaždin održano je PH u planinskom trčanju na duge staze, 2. Brdski maraton Ivanec-Novi Marof (42,2 km, oko 2000 m uspona) i 2. Fun&Pain Trail “Čevo – Novi Marof” (14 km, cca 600 m uspona). Ovo je vjerojatno bilo posljednji puta da je održano prvenstvo u ovoj disciplini, zbog najavljenih promjena pravila u Svjetskoj atletskoj federaciji vezanih za planinsko trčanje. Na prvenstvu Hrvatske imali smo jednog predstavnika iz kluba i uopće iz našeg grada. Takav tip utrke je specifičan i malo tko uopće i može krenuti i završiti u nekom barem solidnom i konkurentnom vremenu. U konkurenciji 106 muških natjecatelja Car Silvio bio je ukupno 42. i 4. u svojoj starosnoj kategoriji M50. Moramo napomenuti da je staza ove godine zbog jakih kiša bila izuzetno blatna i time puno zahtjevnija zbog strmih uspona i spuštanja po blatu i korjenjima.

“Šta reć….organizator je napravio izuzetan potez te promijenio prošlogodišnju stazu i napravio jednu vrhunsku, ali i vrlo tešku Trail utrku koju je ovom prilikom dodatno uveličalo blato na većini staze.

Sve drugo je bilo na nivou, okrijepe, organizacija Itd.
E sad …uspio sam nekako otrčati za 5.00 h i doći do 4.mj. u svojoj kategoriji i osvojiti drvenu medalju, što normalno nije za bacit 😊, da nisam previše kalkulirao možda bi bilo i postolje jel nije bilo daleko.
No nema veze, drago mi je da sam danas nastupio na ovoj utrci bez obzira na rezultat pošto nemaš baš često priliku trčati sa svim najboljim Trail trkačima u HR na jednom mjestu …a danas su tu bili svi 👍” – Car Silvio
 
Na stazi od 14 km nastupale su Gabrijela Šalković koja je i pobjedila u ženskoj konkurenciji sa vremenom 1:40:20. Marijana Grbac otrčala je utrku u vremenu 2:16:33 i time osvojila 2. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji (Ž50) i Jadranka Belavić koja je također u istoj kategoriji zauzela 8 mjesto.
 
Utrka od 14 km ,ustvari je bila ipak nešto duža, sa strmim penjanjem na vrh Čeva sa ukupnom elevacijom preko 600 m, puno blata i blatnih lokvi, strmih nizbrdica sa puno korjenja… trebala sam biti 300% koncetrirana da ne bi došlo do povrede ili pada. Bilo je napeto i neizvjesno do samoga kraja jer su mi cure koje su trčale uz mene bile zaista konkurentne tako da nije bilo opuštanja do cilja. Organizacija utrke je bila odlična. AK Varaždin je još jednom pokazao da zna i može organiozirati vrhunsku utrku i napraviti odličnu stazu.” – Gabrijela Šalković
 

Komentiraj

komentari