Jučer je u Zagrebu održan po prohladnom i kišovitom vremenu, održan 29. Zagrebački maraton u sklopu kojega je održano i Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u maratonu.

Naslov prvaka Hrvatske i ukupnu pobjedu na današnjem maratonu u muškoj konkurenciji osvojio je Ivan Dračar s osobnim rekordom 2:24:30. Drugo mjesto je osvojio Petar Bratulić s također osobnim rekordom 2:26:32, a i trećeplasirani Kristijan Rubinić je trčao svoj najbolji rezultat 2:31:44.

U ženskoj konkurenciji naslov prvakinje Hrvatske i ukupnu pobjedu u maratonu osvojila je Tea Faber s osobnim rekordom 2:51:17, druga je bila Silvia Šimunović s osobnim rekordom 2:54:42, a treća Ines Jozić sa 3:00:38.

U konkurenciji za ekipno PH kod seniora naslov ekipnog prvaka Hrvatske osvojio je AK Agram u ukupnom vremenu 7:40:53 u sastavu Bratulić, Svalina i Erent, drugo mjesto pripalo je HAAK Mladost (7:58:37) u sastavu Dračar, Brečko i Petković, dok je treće mjesto pripalo AK Dubrovnik (8:11:38) u sastavu Živković, Sliško i Jurić. Kod seniorki najbolje su bile maratonke AK Sljeme s ukupnim vremenom 9:14:20 u sastavu Šimunović, Culej i Bašić, drugi je bio AK Dubrovnik (9:33:14) u sastavu Faber, Gleđa i Žeravica, a treći AK Agram (9:49:17) u sastavu Vukančić, Šrut i Ćulibrk.

Ovo je bilo do sada najbrojnije Prvenstvo Hrvatske u maratonu s preko 160 natjecatelja te 20 klubova u ekipnom poretku kod muškaraca i 9 kod žena. (tekst preuzet sa has.hr)

Od naših članova nastupale su Željka Cunić Milošević kojoj je ovo drugi službeni maraton i PB sa vremenom 3h i 19 min (12. ukupno i 4. u Ž40). Ovo je zaista odličan rezultat koji se nažalost neće pisati u službene rezultate HAS-a jer nije otrčano u PH. Željka je izuzetna maratonka i ovo je tek početak njenih odličnih rezultata. 🙂

Marina Pribanić trčala je također maraton za PH, ali nažalost, zbog nedavne ozljede, nije ga mogla završiti. Marina je također jedna odlična dugoprugašica koja će kroz buduće vrijeme imati također odlične rezultate na srednjim i dugoprugaškim utrkama.

Od muških na PH nastupao je Car Silvio kojemu je ovo bio prvi cestovni maraton i odlično otrčano vrijeme 3h i 27 min ( 75 ukupno i 10. u svojoj starosnoj kategoriji):

“Oni koji me poznaju, dobro znaju da sam ja trail trkač , ali dugo mi je želja bila istrčati jedan cestovni maraton i odluka je pala za ZG…ne mogu reči da je stigao u pravom trenutku ali evo odlučio sam pa šta bude .. bez obzira na sve..
Uspio sam to nekako “shendlat” za 3.27.17h …šta i nije tako loše s obzirom na dosadašnji raspored moje sezone ,vidljivi akumulirani umor i na kraju ,manjak treninga ovakvoga tipa…., sve u svemu, zadovoljan sam…👍
Sutra bum šepal al nema veze😊,
Sad se ipak okrečem svom trailu pošto me čekaju zadnje dvije utrke z Kont Trail lizi ( PoniQ i 100% Trail)
Tko zna ..možda se još koji puta odlučim za cest.maraton”
 
Od RaN-ovaca na polumaratonu nastupala je Marijana Grbac koja je svoje vrijeme od prije dvije godine popravila za 12 min i on sad iznosi 2:02:13. Čestitke Marijani na velikom napretku.
 
Čestitam još jednom svima koji su nastupali jučer, sad nas još čeka Poniq trail i 100% trail i borba za ekipno 3. mjesto u ukupnom poretku.
 
 
 

Komentiraj

komentari